Daily Archives: 16 December, 2012

Defer

Published by:

Memang kalau banding waktu time kat Durham, jarang-jarang aku update blog ni. Mahadi knows it too, bila jiwa tak kacau, kurang sikit menulis.

Plus these days, I’m probably a bit calculative every time I’m about to write something on here. Especially when recently, my conversation with two students who came to ask me a question went like, ‘Kamu baca kan blog saya?’. Confident nih soalan. And they admit they read it.

Anyway…

Semalam aku tension sikit sebab tetiba baru tahu yang Durham Uni tak update yang aku dah bayar hutang. Ada lah hari tu printing charge yang aku kena bayar. So, bulan 10 hari tu lagi aku dah bayar. Tup tup waktu nak tangguhkan waktu majlis graduasi, tetiba dia kata tak bayar lagi pula.

Pastu – birokrasi. Kena contact ini itu. Nasib baik hari tu Hasnol ada hantar gambar resit untuk aku forward kan balik pada diorang.

Oh ya, aku defer graduation session. Dia ada dua time, satu winter congregation bulan 1 ni, satu lagi pula summer, bulan 6 nanti. Dek kerana kekangan yang malas nak disebut kat sini, so tak dapatlah pergi bulan 1 ni. Makanya, nanti ada lah muka aku time exam nanti. Kalau tak, dah bercuti-cutian di Durham balik dah time tu.

But well, suddenly tadi aku ter-rindu Durham. Teringat time-time ini kat Durham dulu. Padahal ni time paling tak best kat UK tu. Dengan gelapnya, dengan pendeknya hari, dengan sejuknya.

Waktu akhir bulan 12, minggu dekat-dekat Krismas sampai tahun baru, time tu lah paling sunyi kat Durham, dan time tu lah yang aku selalu spend waktu sorang-sorang (sebab Hafidz dengan Hasnol selalu blah gi lawat family time-time tu).

And I can’t lie, being with people these days are rather annoying when they keep asking those cliche question. Well, by now, you should know about that question I was referring to. Tapi bagus juga. Bagi aku semangat untuk shoot video baru.

As seen in the picture above, yang tu screen capture dari video yang dirakam tiga hari lepas. Seperti biasa, memaksa Mahadi untuk merakam.

Well, bukanlah lagu baru pun. Aku buat balik lagu Sempurna tapi dalam versi Bahasa Inggeris.

Few people dah dengar demo version including Mahir, and Mahir seems to be very excited about it, which is a good sign sebab yang versi BM hari tu, dia tak excited sangat. It’s not gonna be Unik this time. We have decided that Unik need time to recover his voice sebab dia dah nak baligh. Suara dah makin serak.

Well, boleh nyanyi ja lagi pun. And it was fun the other day, hari tu on the way balik rumah parents, stop dinner dengan kak aku dan family dia kat SP. Lepas tu on the way nak balik, Unik, Najla dan Anan naik kereta aku. Lepas tu macam biasalah, aku pasang Hitz/Flyfm. Meriah kereta sebab kitorang nyanyi ramai-ramai.

Ni nanti besar sikit ni, boleh ajak gi roadtrip sesama nih.

Oh, talking about road trip, Isnin ni aku gi Tambun. Join rombongan sekolah kak aku, tapi drive asing lah. Aku gi dengan kawan aku dari Singapore. Roadtrip. Woohooo!

Well, woohoo lah kalau tak hujan. Asyik hujan kilat sabung menyabung ja lately…