Daily Archives: 16 April, 2019

Angin Lalu

Published by:

So Youtube had decided to remind me that I posted this song 7 years ago.

And 7 years is actually a loong time.

Waktu aku buat lagu ni dah minta Hafidz untuk rakamkan, aku dah mendekati masa nak habis pengajian kat Durham. Even minit 1:15 pun ada draft awal untuk thesis aku.

It was a difficult but simpler time compared to now.

But life is about taking it easy I suppose.

Semalam aku balik dari pertandingan debat di UNISEL. Kereta aku 4 orang ja – wife, Syakir dan Wong. Sambil-sambil dalam perjalanan dari Bestari Jaya yang jalannya berombak tu, kitorang stop beberapa kali. First stop makan di Simpang Pulai sebab nak jamak taqdim kat situ. Lepas tu layan  mi udang di Changkat Jering pulak. Lepas tu layan meatball kat IKEA Penang yang baru buka tu.

I always enjoy IKEA. Walaupun aku memang tak adalah nak belanja ribu-ribu hanya untuk perabot sebab lebih baik travelling, walaupun sekarang nak travel pun bukan main susah; tapi seronok juga tengok-tengok.

Aku akhiri post ini dengan gambar berikut. Sila klik gambar