Baru balik dari KL atas urusan kerja. Baru sampai tika Maghrib tadi. Bertemu pensyarah-pensyarah matrikulasi aku. Dan tiba-tiba teringat beberapa bulan lampau, juga berjumpa pensyarah aku tika KMPP dulu. Aku sapa dia. Perkenalkan diri. Tanya jika dia ingat sama aku. Dan spontan sahaja dia membalas, ‘ingat, kamu kan dulu selaluContinue Reading

Tak update pun in September. Padahal it was my birthday month. Turned 29 this year. And sangat busy. Which is one of the reason kenapa tak update blog. Tapi sempat ja main Plants vs Zombie 2 bila bila ada masa. Well…   I don’t think age is what making meContinue Reading

Busy mengalahkan artis popular. Ooops. Baru balik dari kampus kejuruteraan. Jadi hakim untuk DPNC. Ada lagi esok dan lusa tapi tak dapat pergi sebab ada Maths Night malam esok. Student suruh aku perform, so kenalah get ready dan dapatkan tidur secukupnya. Haha. Anyway.. Hari tu pergi Langkawi untuk program mathsContinue Reading

A lot of stuff happened. But I’m to complacent this days. So takde nak update macam zaman-zaman kat Durham Baru semalam aku perasan yang aku punya blog takleh nak capai melalui USM punya connection. Apakah? Bukan blog sahaja. Semua yang berakhir solarstreak.com, semua takleh masuk. The thing is, aku uploadContinue Reading

Dah boleh kunyah sikit-sikit. Tadi makan koey teow apa ntah kat Old Town, pastu petang sikit makan bihun sup kat Bakti. Sangat nikmat. Masih kena makan yang ber-srup-srup sebab tak berapa boleh kunyah. Tapi, oh, sungguh nikmat dunia. Moody saja aku kebelakangan ni. Mana taknya, takleh nak bercakap. Tapi sejakContinue Reading

Such a a painful day. Last time waktu cabut gigi bongsu ialah waktu first year kat Durham. But that was under full sedation. Kali ni local anaesthetic. And it was damn painful. Seriously. Kalau aku tahu, aku akan cari memana hospital swasta yang buat under full anaesthetic. And it’s stillContinue Reading