Category Archives: Youtube Stuff

Amri – Rebah (Lirik)

Published by:

Aku buat lagu ni lama dah. Dah perform waktu But Cikgu, We Lost! tempoh hari. Tapi ni baru siap rakam. Pulun gak untuk video ni sebab ajak bebudak BC kids berlakon dalam video clip.

Lirik:

Walau detik menyambung masa
Dan aku melangkah
Ribut bagai terus menerpa
Biar aku tempuh sendiri
Sementara hujan, masih lagi jatuh ke bumi

Biar pedih kata manusia
meskipun diri terluka
Akan aku tempuh segala
Sebelum tibanya bahagia

[Chorus]
Rebah, biar tersungkur jatuh
Walau terasa lemah
kaki Ku kan terus Ku Hayun ke depan melangkah
Takkan aku mengalah
Walau tersilap langkah
Jiwaku masih terus membara

Dan kini ku mengenal erti
persahabatan yang
takkan luntur hingga ke mati
walau gempa di atas bumi
namun takkan runtuh
yang kita bina kekal utuh

Biar serong pandang mereka
ku tahu ku tak sempurna
Kita bersama tempuh segala
Sebelum tibanya bahagia

Chorus

Dan kini ku menongkah bumi
Walau panas terik matahari
Di sini semuanya bersemi
takkan ku lepaskannya pergi

[Chorus]
Rebah, biar tersungkur jatuh
Walau terasa lemah
kaki Ku kan terus Ku Hayun ke depan melangkah
Takkan aku mengalah
Walau tersilap langkah
Jiwaku masih terus membara

Rebah, biar tersungkur jatuh
Walau terasa lemah
Jiwaku masih terus membara

Maybe

Published by:

Semalam terjaga bila anak menakan aku kejutkan.

Dia tanya aku solat tak lagi.

Gelap ja dalam bilik ujung rumah kak aku tu sampai aku pun tak tau pukul berapa time tu.

Jadi aku pun tengok jam.

6.30 petang.

Sayu.

Terus sayu.

Sebab tido petang memang rasa tak best.

Tambah lagi sebab baru ja lepas habis program untuk bebudak Form 6 sekolah kak aku.

Lepas habis program selalu macam tu, rasa tak best. Sebab dah ramai-ramai kan?

 

Terus teringat lagu sendiri yang baru upload dua tiga hari lepas.

“I wake up in the dusk, I’m feeling weary as the sun down
And you came into my head, whispering the words you’ve always say…”

Sigh.

Amri – Under A Starry Night

Published by:

Amri – Under A Starry Night (You’re My Destiny)
[Original Song]
Music and Lyrics by Amri

Lyrics

I saw you one day
And feeling like
I never knew you before
You’ve been there and
Stealing off my sight
As we walked under a starry night

I’m reaching out to you so
Hold my hand
I take you on a ride
Through a journey that you’ve never been
Through the darkness and into the light

Keep on wondering
Keep it on a roll
You’re my demon
You’re my angel soul
I’m drowning in this lonely river
So save me
[Chorus]
Coz I’m feeling so right
When I am missing you
You came right into my mind
I know you feel it too

Coz I’m feeling so right
When you are next to me
With your smiles that touch my heart
Coz you are my destiny

Coz you are my destiny

You’re telling me your dreams as day goes by
We finally could try
saying up the wish and give a fight
Fly away under this starry night

Whenever we stumble and we fall
We come back from the crawl
Don’t you ever worry what it could’ve been
I’ll be there
Keep on wondering
Keep it on a roll
You’re my demon
You’re my angel’s soul
I’m drowning in this lonely river
So hold me

[Chorus]
Coz I’m feeling so right
When I am missing you
You came right into my mind
I know you feel it too

Coz I’m feeling so right
When you are next to me
With your smiles that touch my heart
Coz you, you’re my destiny

Coz you, you’re my destiny
Coz you, you’re my destiny

Coz you, you’re my destiny
Coz you are my destiny

 

 

I saw you one day
And feeling like
I never knew you before
You are there and
Stealing off my sight
As we walked under a starry night

Coz you, you’re my destiny
Coz you are my destiny

Amri – When I Was Your Man (Malay Version)

Published by:

Lirik: Amri, Mahir Yusof

Ruang ini ku rasa semakin gelap
Melodi lagu kita tak terasa sama
Bila ku dengar namamu
terasa perit di hati
Luka lamaku berdarah kembali
Buat ku rasa ooooooh
kenapa ku tak sedari
yang kau seumpama bunga
kau istimewa
perlu berikan kau cinta
yang aku ada
bawa kau ke mana sahaja
biar pun ke angkasa
kini kau bahagia
namun aku tidak bersama

Aku yang pentingkan diri sendiri
buatkan kau hilang dan melangkah pergi
Dan tak mampu ku merubah silapku yang lalu
Bila ku lelapkan mata, ku pilu

Buat ku rasa ooooooh
kenapa ku tak sedari
yang kau seumpama bunga
kau istimewa
perlu berikan kau cinta
yang aku ada
bawa kau ke mana sahaja
biar pun ke angkasa
kini kau bahagia
namun aku tidak bersama

Walau perit
biarkan ku akui, salahku
Oh, ku tahu ku dah terlewat
untuk mengubah ku dah terlambat
namun kau perlu tahu

yang kau seumpama bunga
kau istimewa
perlu beri cinta
segala yang ada
bawa kau ke mana saja
biar tinggi langit ke angkasa
kini kau bahagia
namun aku tidak bersama

kini kau bahagia
namun ku tidak bersama

Amri – Hanya Satu Kamu (feat Syahrill)

Published by:

Ku pulang, melangkah kaki
meninggalkanmu
Cinta bagai bunga yang berkembang
namun layu kerna tidak disirami kasih

Oh sayang, ke mana kamu pergi menghilang
Buatkan ku rasa sendiri
tertanya jikaku masih di hati

Bila berjauhan buat ku rasa terseksa
Tidak mendengar suaramu buatku tertanya
Jika masih ada cinta di antara kita
Atau sudah hilang entah ke mana

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur
harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

 

Harapan akan cinta kita kan kembali,
kan ku kota janji yang terpatri
membajai kasih yang telah bersemi

Kau hilang
buatkan ku tersedar tidurku
dan jagaku mencari kasihmu
terkenang detik yang telah berlalu

Dan di satu ketika
kita bersama
di bawah rembulan
mengharung samudera

Adakah itu mimpi
atau realiti
tak mahu kalau hanya mimpi

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

Pabila sirna harapan hilang, diriku tertanya
masihkah cinta akan berbunga
atau layu berguguran

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur
harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu