2019 So tahun ni aku dapat peluang¬† untuk buat video raya bersama dengan family. Lama gak teringin nak buat video dengan mak abah dan adik beradik yang lain. Maka bila kitorang buat trip ke Cameron Highland time bulan posa, dapatlah peluang. Lengkap seluruh family aku. Ands now back in… 2008Continue Reading

So Youtube had decided to remind me that I posted this song 7 years ago. And 7 years is actually a loong time. Waktu aku buat lagu ni dah minta Hafidz untuk rakamkan, aku dah mendekati masa nak habis pengajian kat Durham. Even minit 1:15 pun ada draft awal untukContinue Reading

Alhamdulillah, visa dah lulus. Aku pun dah book tiket semalam. Ada beberapa lagi paperwork kena isi, tapi dah mula nak kena sort out lah ni. Aku baru ja buat terjemahan untuk lagu Ed Sheeran’s Perfect. Student aku tanya, ‘kenapa letak ‘a non-Google translation’?’ Diorang tanya sama ada sebab ada orangContinue Reading

Aku buat lagu ni lama dah. Dah perform waktu But Cikgu, We Lost! tempoh hari. Tapi ni baru siap rakam. Pulun gak untuk video ni sebab ajak bebudak BC kids berlakon dalam video clip. Lirik: Walau detik menyambung masa Dan aku melangkah Ribut bagai terus menerpa Biar aku tempuh sendiriContinue Reading

Semalam terjaga bila anak menakan aku kejutkan. Dia tanya aku solat tak lagi. Gelap ja dalam bilik ujung rumah kak aku tu sampai aku pun tak tau pukul berapa time tu. Jadi aku pun tengok jam. 6.30 petang. Sayu. Terus sayu. Sebab tido petang memang rasa tak best. Tambah lagiContinue Reading