Category Archives: Youtube Stuff

Amri – Hanya Satu Kamu (feat Syahrill)

Published by:

Ku pulang, melangkah kaki
meninggalkanmu
Cinta bagai bunga yang berkembang
namun layu kerna tidak disirami kasih

Oh sayang, ke mana kamu pergi menghilang
Buatkan ku rasa sendiri
tertanya jikaku masih di hati

Bila berjauhan buat ku rasa terseksa
Tidak mendengar suaramu buatku tertanya
Jika masih ada cinta di antara kita
Atau sudah hilang entah ke mana

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur
harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

 

Harapan akan cinta kita kan kembali,
kan ku kota janji yang terpatri
membajai kasih yang telah bersemi

Kau hilang
buatkan ku tersedar tidurku
dan jagaku mencari kasihmu
terkenang detik yang telah berlalu

Dan di satu ketika
kita bersama
di bawah rembulan
mengharung samudera

Adakah itu mimpi
atau realiti
tak mahu kalau hanya mimpi

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

Pabila sirna harapan hilang, diriku tertanya
masihkah cinta akan berbunga
atau layu berguguran

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur
harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

Perfect (In Your Eyes) Lyrics

Published by:

Amri feat. Najla Farhana – Perfect In Your Eyes

Lyrics: Amri, geeaquarius, Najla
Music: Amri

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes

Hey I’m, just like you, have a thousand dreams
Try to shine even though my light is getting dim
Nothing’s gonna stop me fighting, that is what it seems
I ain’t too strong but I don’t give up, I am not a freakin whimp

Years passed by, and here’s finally, where I am
I don’t own the world, I don’t really give a damn
There’re so many things that I could ask to have under my turf
But it’s unfair, coz it’s already more than what I deserved

Hey, don’t judge a book by its cover
I don’t have much money even though I am a Dr
You try to define me the meaning of satisfaction
And my life should really come to a total perfection
You, thinking that this is how my life should be
A big car to drive ~in the city, so you’re wandering free
Asking me to get a huge house, planning my years ahead
And I will have a  huge debt
but I’m just getting paid

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
I can’t be perfect
in your eyes, in your eyes

We are so much different, hey we ain’t the same
Even if our love is pure, we got such different aims
Should’ve been happy when I see you every different day
But you keep asking me our future every other way

I know, sometimes life needs some good affirmation
And giving you a bit of convincing confirmation
But I can’t promise you what I never had
And everything will be smooth-sailing it won’t getting bad

You say, you believe in destiny eh?
You say, our love would break us free
And even if I swim across a deep blue sea
It ain’t happening if it wasn’t meant to be

It doesn’t mean that I don’t have a dream
when I sit in the corner
Just having thought to myself I’m always a believer
This is my life, this is my way I’ll be living in
Not like you care how I did before, the hurdle I was in

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes
Why do you expect me more than I could be
Feel like a loser try to get some sympathy
I have my own weaknesses and my own frustration
Balancing my dreams with a bit of determination

You know, I’m not perfect, I’m just merely a human
Sometimes I’m shining thru sometimes I got burn
So don’t ask me where the future lies
Coz I don’t wanna live a perfect life as perceived in your eyes

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
I can’t be perfect
in your eyes, in your eyes

Perfect

Published by:

New video!!!

Check it out! Ni kiranya English version of Sempurna, tapi tak amik Unik sebab suara Unik dah semakin tak stabil sebab nak baligh. Standardlah kan bebudak lelaki. So amik Najla pulak. Najla ialah adik Unik.

Aku dah warning awal-awal dah, sama ada dia sanggup dimasukkan ke dalam Youtube dan ada kemungkinan mendapat komen-komen pedas mahupun kurang ajar daripada pengguna online. Kira dia dah prepare lah, walaupun for you guys at least, go easy on her. Well, actually, just go easy on anyone. The thing about shamelessly putting your material is – it’s up for critics but also appraisal. Kalau tak, mana nak dapat ayat begini ketika pergi kenduri kahwin anak pensyarah  lain.

“Kamu student saya ka?” tanya aku.

“Eh taklah, tapi Dr kan famous”. Gituh kan?! Boleh ja sebenarnya nak cakap, ‘taklah, tapi kenal la Dr’ etc etc. Sampai malu alah aku sebab se-group student ni nak bergambar reramai. Patutnya datang kenduri, gi la tangkap dengan pengantin baru. Hehehe.

Oh, dah melalut ke cerita lain.

So! Give it a go. And share it if you like it?? Nak aku post lirik kah?

Grumpy

Published by:

Hari ni grumpy sikit. Cuaca panas. Hidung dok berair sebab selsema. Batuk juga. Otak tidak cukup bermotivasi.

Khamis hari tu, aku dah habis dah mengajar untuk sem ini. Subjek tu sekarang dihandle pensyarah lain. Dia amik half, aku amik half. Terlebih seminggu sebenarnya sebab confusion yang aku ingat aku hanya perlu cover sampai chapter 3, tapi rupanya chapter 4 jua.

All good. Harapnya minggu akan datang ini, bolehlah spend satu hari untuk buat exam question, kemudian mula buat kerja-kerja research. Budak Masters ada 3 orang under aku, untuk disertation. Sepatutnya penyeliaan start sem depan, iaitu bulan 2. Tapi dek kerana aku tak berani nak mula lewat memandangkan aku tak berapa bayangkan flow dia macam mana, so aku dah mula suruh diorang start buat programming sekarang.

Oh-oh, ni video itu hari

 

dan juga Belaian Jiwa

Yang tu berduet dengan student aku. Syafiq nama dia. Power gak suara dia. Boleh dijadikan potensi untuk projek Youtube nih! [harus selepas ini… bebudak maths yang baca blog ni bergosipan kata aku nak libatkan dia untuk video akan datang, kan?]

Anyway…

Aku akhiri entri kali ni dengan gambar yang diambil Mahadi semalam. Semalam lepak kat rumah Mahadi lepas gym (gatal pi walaupun selsema dan batuk). Pastu pukul 7 ada cerita Perman kat Tv9, so aku layan la sambil baring kat kusyen dia. Sekali Bushra mai mengeliting kat aku sambil join berbaring seperti gambar di bawah.

Amri (feat. Unik) – Sempurna (lyrics)

Published by:

[Chorus 1]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna

Aku seperti kamu punya impian
Tingginya cita-cita segunung harapan
Percaya dunia tidak pun punya sempadan
Selagi diriku mahu maju ke hadapan

Tahun-tahun berlalu dan di sini aku berada
Ku mampu tersenyum walau ku tidak berada
Namun banyak yang kurang, banyak lagi tiada
Ku tak peduli, ini dah lebih dari ku pinta

Usah  lihatku dari luaran
Anggap pula usin ku atu sedalam lautan
Beri definisi bahagia yang tak kesudahan
Seperti hidup ini kan terus berkekalan
Kamu, kata dunia yang bukan kamu ligan
Tapi harapmu pada ku semua kebendaan
Pinta bina mahligai penuh gemerlapan
Hingga ku tertanya bilakan sampai harapan

[Chorus 2]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna
Dan bila diriku jadi dewasa
Mungkin ku hanya biasa
Diriku takkan sempurna, sempurna

Kita memang tak sama, nyata pun berbeza
Walau cinta yang satu tapi lain jalan kita
Bila ketemu dirimu makin kusut di minda
Menelah hari esok belum tentu kunjung tiba

Bila kosong, kamu pinta cari sesiapa
Bila satu, kamu tanya bila dua dan tiga
Bila, cahaya mata mu kan cari pasangan?
Bila kan punya cucu untuk dibuaikan?

Kata, percaya pada ketetapan
Kata, semua ini satu suratan
Biar ku redah tujuh lautan
Semua ini bukan pasti jadi genggaman

Diam bukan  erti ku tak punya cita-cita
Bukan mengerti ku mengalah tidak bermaya
Ini ku punya beban, ku punya cara
Sebelum ini  tak pun kau peduli derita

[Chorus 1]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna

Kenapa jangkaanmu mengatasi kemampuan
Buat ku rasa ku gagal dalam kehidupan
Ku punya kekurangan juga kelemahan
Cuma berbekalkan secebis keazaman

Lihat, ku tidak sempurna ku hanya insan
Ilmu tak sampai setitis air di lautan
Maka takkan ku punya pengetahuan masa depan
Dan tak perlu lagi ku bertanyakan soalan

[Chorus 2]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna
Dan bila diriku jadi dewasa
Mungkin ku hanya biasa
Diriku takkan sempurna, sempurna

Sempurna

Published by:

And for those who keep asking me to settle down,
and for those who keep asking me to buy a house,
and for those who keep wanting me to be bigger and better,

this song is for you :P

 

Bak kata Kak Dijah waktu kitorang berchat, lagu ni berunsurkan ‘subtle kejian’. Dok bersembang gak dengan Mahadi, maybe kalau kekanak atau remaja-remaja, tak berapa faham kot what this song is about, but I may be wrong.

Anyhow.. that’s it. And I’m rather happy because ni lagu first yang aku susun atur muzik sendiri. Dulu yang lagu Angin tu, guna program generate music automatic, which limits creativity. Yang ni arrange sendiri, part by part sebab aku tak reti pun nak main instrument continuously. But still! Hehe.