Amri – When I Was Your Man (Malay Version)

Lirik: Amri, Mahir Yusof

Ruang ini ku rasa semakin gelap
Melodi lagu kita tak terasa sama
Bila ku dengar namamu
terasa perit di hati
Luka lamaku berdarah kembali
Buat ku rasa ooooooh
kenapa ku tak sedari
yang kau seumpama bunga
kau istimewa
perlu berikan kau cinta
yang aku ada
bawa kau ke mana sahaja
biar pun ke angkasa
kini kau bahagia
namun aku tidak bersama

Aku yang pentingkan diri sendiri
buatkan kau hilang dan melangkah pergi
Dan tak mampu ku merubah silapku yang lalu
Bila ku lelapkan mata, ku pilu

Buat ku rasa ooooooh
kenapa ku tak sedari
yang kau seumpama bunga
kau istimewa
perlu berikan kau cinta
yang aku ada
bawa kau ke mana sahaja
biar pun ke angkasa
kini kau bahagia
namun aku tidak bersama

Walau perit
biarkan ku akui, salahku
Oh, ku tahu ku dah terlewat
untuk mengubah ku dah terlambat
namun kau perlu tahu

yang kau seumpama bunga
kau istimewa
perlu beri cinta
segala yang ada
bawa kau ke mana saja
biar tinggi langit ke angkasa
kini kau bahagia
namun aku tidak bersama

kini kau bahagia
namun ku tidak bersama

Amri – Hanya Satu Kamu (feat Syahrill)

Ku pulang, melangkah kaki
meninggalkanmu
Cinta bagai bunga yang berkembang
namun layu kerna tidak disirami kasih

Oh sayang, ke mana kamu pergi menghilang
Buatkan ku rasa sendiri
tertanya jikaku masih di hati

Bila berjauhan buat ku rasa terseksa
Tidak mendengar suaramu buatku tertanya
Jika masih ada cinta di antara kita
Atau sudah hilang entah ke mana

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur
harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

 

Harapan akan cinta kita kan kembali,
kan ku kota janji yang terpatri
membajai kasih yang telah bersemi

Kau hilang
buatkan ku tersedar tidurku
dan jagaku mencari kasihmu
terkenang detik yang telah berlalu

Dan di satu ketika
kita bersama
di bawah rembulan
mengharung samudera

Adakah itu mimpi
atau realiti
tak mahu kalau hanya mimpi

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

Pabila sirna harapan hilang, diriku tertanya
masihkah cinta akan berbunga
atau layu berguguran

Chorus
Dan bila aku sendiri
Meratapi kau yang pergi
Dan terus aku mencari
Mengapa cinta kan sepi
Ku tersungkur
kerna harapan hancur
harapan hancur

Dan bila aku berdiri
Mengatakan ku takkan pergi
Ku menunggu hinggakan kembalinya dirimu
Dan akan ku terus menunggu
Hanya satu kamu

Perfect (In Your Eyes) Lyrics

Amri feat. Najla Farhana – Perfect In Your Eyes

Lyrics: Amri, geeaquarius, Najla
Music: Amri

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes

Hey I’m, just like you, have a thousand dreams
Try to shine even though my light is getting dim
Nothing’s gonna stop me fighting, that is what it seems
I ain’t too strong but I don’t give up, I am not a freakin whimp

Years passed by, and here’s finally, where I am
I don’t own the world, I don’t really give a damn
There’re so many things that I could ask to have under my turf
But it’s unfair, coz it’s already more than what I deserved

Hey, don’t judge a book by its cover
I don’t have much money even though I am a Dr
You try to define me the meaning of satisfaction
And my life should really come to a total perfection
You, thinking that this is how my life should be
A big car to drive ~in the city, so you’re wandering free
Asking me to get a huge house, planning my years ahead
And I will have a  huge debt
but I’m just getting paid

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
I can’t be perfect
in your eyes, in your eyes

We are so much different, hey we ain’t the same
Even if our love is pure, we got such different aims
Should’ve been happy when I see you every different day
But you keep asking me our future every other way

I know, sometimes life needs some good affirmation
And giving you a bit of convincing confirmation
But I can’t promise you what I never had
And everything will be smooth-sailing it won’t getting bad

You say, you believe in destiny eh?
You say, our love would break us free
And even if I swim across a deep blue sea
It ain’t happening if it wasn’t meant to be

It doesn’t mean that I don’t have a dream
when I sit in the corner
Just having thought to myself I’m always a believer
This is my life, this is my way I’ll be living in
Not like you care how I did before, the hurdle I was in

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes
Why do you expect me more than I could be
Feel like a loser try to get some sympathy
I have my own weaknesses and my own frustration
Balancing my dreams with a bit of determination

You know, I’m not perfect, I’m just merely a human
Sometimes I’m shining thru sometimes I got burn
So don’t ask me where the future lies
Coz I don’t wanna live a perfect life as perceived in your eyes

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
Try to be perfect
in your eyes, in your eyes

How do I
soar into the clouds, touch the sky
Should I be higher, tell me why
I can’t be perfect
in your eyes, in your eyes

Perfect

New video!!!

Check it out! Ni kiranya English version of Sempurna, tapi tak amik Unik sebab suara Unik dah semakin tak stabil sebab nak baligh. Standardlah kan bebudak lelaki. So amik Najla pulak. Najla ialah adik Unik.

Aku dah warning awal-awal dah, sama ada dia sanggup dimasukkan ke dalam Youtube dan ada kemungkinan mendapat komen-komen pedas mahupun kurang ajar daripada pengguna online. Kira dia dah prepare lah, walaupun for you guys at least, go easy on her. Well, actually, just go easy on anyone. The thing about shamelessly putting your material is – it’s up for critics but also appraisal. Kalau tak, mana nak dapat ayat begini ketika pergi kenduri kahwin anak pensyarah¬† lain.

“Kamu student saya ka?” tanya aku.

“Eh taklah, tapi Dr kan famous”. Gituh kan?! Boleh ja sebenarnya nak cakap, ‘taklah, tapi kenal la Dr’ etc etc. Sampai malu alah aku sebab se-group student ni nak bergambar reramai. Patutnya datang kenduri, gi la tangkap dengan pengantin baru. Hehehe.

Oh, dah melalut ke cerita lain.

So! Give it a go. And share it if you like it?? Nak aku post lirik kah?

Grumpy

Hari ni grumpy sikit. Cuaca panas. Hidung dok berair sebab selsema. Batuk juga. Otak tidak cukup bermotivasi.

Khamis hari tu, aku dah habis dah mengajar untuk sem ini. Subjek tu sekarang dihandle pensyarah lain. Dia amik half, aku amik half. Terlebih seminggu sebenarnya sebab confusion yang aku ingat aku hanya perlu cover sampai chapter 3, tapi rupanya chapter 4 jua.

All good. Harapnya minggu akan datang ini, bolehlah spend satu hari untuk buat exam question, kemudian mula buat kerja-kerja research. Budak Masters ada 3 orang under aku, untuk disertation. Sepatutnya penyeliaan start sem depan, iaitu bulan 2. Tapi dek kerana aku tak berani nak mula lewat memandangkan aku tak berapa bayangkan flow dia macam mana, so aku dah mula suruh diorang start buat programming sekarang.

Oh-oh, ni video itu hari

 

dan juga Belaian Jiwa

Yang tu berduet dengan student aku. Syafiq nama dia. Power gak suara dia. Boleh dijadikan potensi untuk projek Youtube nih! [harus selepas ini… bebudak maths yang baca blog ni bergosipan kata aku nak libatkan dia untuk video akan datang, kan?]

Anyway…

Aku akhiri entri kali ni dengan gambar yang diambil Mahadi semalam. Semalam lepak kat rumah Mahadi lepas gym (gatal pi walaupun selsema dan batuk). Pastu pukul 7 ada cerita Perman kat Tv9, so aku layan la sambil baring kat kusyen dia. Sekali Bushra mai mengeliting kat aku sambil join berbaring seperti gambar di bawah.