Category Archives: Youtube Stuff

Snow White and Bujang Lapok

Published by:

For lacking of uploading video on my channel, hopefully this 35 minutes video made up a bit. Although you won’t see any of me in there. Nama ja..

Ni lah projek yang aku buat hari tu. Disebabkan lepas tengok Snow White and The Huntsman beberapa hari sebelum buat skrip, aku terinspirasi nak buat Snow White punya play. Memang target nak buat dalam BI supaya paksa bebudak Pumpkin Crew ni praktis English untuk program HoP tu.

Kemudian aku bertukar idea pulak, untuk buat cerita Bujang Lapok sebab maybe lebih senang diorang nak relate. And then here I went : gabungkan dua-dua cerita tu into one.

Pastu apa lagi. Pilih lagu and there we go.

Hasnol, waktu aku kat Durham hari tu, tanya ‘are you involved in this play in some manner?’

Dia tanya bila aku tunjukkan video yang dah hampir habis edit.

‘Of course, I did the script and directed it!’

‘No wonder it sounded like you’

Amalina kemudiannya (juga ketika di Durham hari tu) menambah yang ‘it’s basically Lutfi’s words put in their voice’. Haha. I guess my friends do know me that much.

Editing jadi lembab sebab banyak voice kena redub disebabkan sound dari speaker yang kembang.

But well…

That was my debut for directing a play or musical :D

HoP 12

Published by:

Kalau korang follow aku punya second Youtube channel, amrisvideovault yang jarang-jarang sekali aku post video-video rawak, dah tengok dah kot video nih.

Ni yang projek HoP hari tu. Sebabkan konsep kem ni, ada penyingkiran jadi sampai round ke berapa ntah, banyak gak la team yang dah tersingkir. Lepas tu, sementara kumpulan yang masuk Final 4 tengah prepare, kitorang buat lah benda atas ni. Ni semua ni praktis dalam kurang sejam ja ni (kecuali yang dua tiga orang bebudak Form 6 yang dah diajar untuk projek Snow White itu hari) :)