Amri (feat. Unik) – Sempurna (lyrics)

[Chorus 1]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna

Aku seperti kamu punya impian
Tingginya cita-cita segunung harapan
Percaya dunia tidak pun punya sempadan
Selagi diriku mahu maju ke hadapan

Tahun-tahun berlalu dan di sini aku berada
Ku mampu tersenyum walau ku tidak berada
Namun banyak yang kurang, banyak lagi tiada
Ku tak peduli, ini dah lebih dari ku pinta

Usah  lihatku dari luaran
Anggap pula usin ku atu sedalam lautan
Beri definisi bahagia yang tak kesudahan
Seperti hidup ini kan terus berkekalan
Kamu, kata dunia yang bukan kamu ligan
Tapi harapmu pada ku semua kebendaan
Pinta bina mahligai penuh gemerlapan
Hingga ku tertanya bilakan sampai harapan

[Chorus 2]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna
Dan bila diriku jadi dewasa
Mungkin ku hanya biasa
Diriku takkan sempurna, sempurna

Kita memang tak sama, nyata pun berbeza
Walau cinta yang satu tapi lain jalan kita
Bila ketemu dirimu makin kusut di minda
Menelah hari esok belum tentu kunjung tiba

Bila kosong, kamu pinta cari sesiapa
Bila satu, kamu tanya bila dua dan tiga
Bila, cahaya mata mu kan cari pasangan?
Bila kan punya cucu untuk dibuaikan?

Kata, percaya pada ketetapan
Kata, semua ini satu suratan
Biar ku redah tujuh lautan
Semua ini bukan pasti jadi genggaman

Diam bukan  erti ku tak punya cita-cita
Bukan mengerti ku mengalah tidak bermaya
Ini ku punya beban, ku punya cara
Sebelum ini  tak pun kau peduli derita

[Chorus 1]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna

Kenapa jangkaanmu mengatasi kemampuan
Buat ku rasa ku gagal dalam kehidupan
Ku punya kekurangan juga kelemahan
Cuma berbekalkan secebis keazaman

Lihat, ku tidak sempurna ku hanya insan
Ilmu tak sampai setitis air di lautan
Maka takkan ku punya pengetahuan masa depan
Dan tak perlu lagi ku bertanyakan soalan

[Chorus 2]
Dan bila kan ku menggapai semua
Hidup di dalam bahgia
Bilakan aku sempurna, sempurna
Dan bila diriku jadi dewasa
Mungkin ku hanya biasa
Diriku takkan sempurna, sempurna

Sempurna

And for those who keep asking me to settle down,
and for those who keep asking me to buy a house,
and for those who keep wanting me to be bigger and better,

this song is for you :P

 

Bak kata Kak Dijah waktu kitorang berchat, lagu ni berunsurkan ‘subtle kejian’. Dok bersembang gak dengan Mahadi, maybe kalau kekanak atau remaja-remaja, tak berapa faham kot what this song is about, but I may be wrong.

Anyhow.. that’s it. And I’m rather happy because ni lagu first yang aku susun atur muzik sendiri. Dulu yang lagu Angin tu, guna program generate music automatic, which limits creativity. Yang ni arrange sendiri, part by part sebab aku tak reti pun nak main instrument continuously. But still! Hehe.

 

Snow White and Bujang Lapok

For lacking of uploading video on my channel, hopefully this 35 minutes video made up a bit. Although you won’t see any of me in there. Nama ja..

Ni lah projek yang aku buat hari tu. Disebabkan lepas tengok Snow White and The Huntsman beberapa hari sebelum buat skrip, aku terinspirasi nak buat Snow White punya play. Memang target nak buat dalam BI supaya paksa bebudak Pumpkin Crew ni praktis English untuk program HoP tu.

Kemudian aku bertukar idea pulak, untuk buat cerita Bujang Lapok sebab maybe lebih senang diorang nak relate. And then here I went : gabungkan dua-dua cerita tu into one.

Pastu apa lagi. Pilih lagu and there we go.

Hasnol, waktu aku kat Durham hari tu, tanya ‘are you involved in this play in some manner?’

Dia tanya bila aku tunjukkan video yang dah hampir habis edit.

‘Of course, I did the script and directed it!’

‘No wonder it sounded like you’

Amalina kemudiannya (juga ketika di Durham hari tu) menambah yang ‘it’s basically Lutfi’s words put in their voice’. Haha. I guess my friends do know me that much.

Editing jadi lembab sebab banyak voice kena redub disebabkan sound dari speaker yang kembang.

But well…

That was my debut for directing a play or musical :D

HoP 12

Kalau korang follow aku punya second Youtube channel, amrisvideovault yang jarang-jarang sekali aku post video-video rawak, dah tengok dah kot video nih.

Ni yang projek HoP hari tu. Sebabkan konsep kem ni, ada penyingkiran jadi sampai round ke berapa ntah, banyak gak la team yang dah tersingkir. Lepas tu, sementara kumpulan yang masuk Final 4 tengah prepare, kitorang buat lah benda atas ni. Ni semua ni praktis dalam kurang sejam ja ni (kecuali yang dua tiga orang bebudak Form 6 yang dah diajar untuk projek Snow White itu hari) :)