Diari Daddy Rizq #2

Rizq dah sebulan. Sekarang ni internet takdak kat tempat kerja, so sementara nak tunggu internet on balik, aku decide untuk tulis blog.

It’s really good to know that Kelantan tak berjerebu sangat. I guess, especially after being a parent, I emphatize much more towards my own parents. Aku teringat malam hari tu waktu aku balik Kelantan, ada nyamuk dok terbang dalam bilik. I swore I wanted to hunt it down and kill it just to make sure it doesn’t bite my baby. Terus memahami cerita Taken. And of course thinking what my mom and dad did to me too when I was a kid, even up until now.

Mak dok offer untuk bagi duit kalau aku perlukan since banyak benda nak kena persiap since the baby arrive. So far aku try to avoid la. Padahal dah so-called bekerjaya tapi biasalah, jadi menteri pun, duit memang tak akan pernah cukup kan. My point is ~ once you are a baby to your parents; they are gonna take care of you as long as they can.

Dan betul lah, anak memang takleh nak balas jasa mak ayah ni. But I wish Rizq will be healthy, living a healthy life physically and spiritually, lepas tu pergi lah mana nak pergi. But perhaps his mom will have different opinion…. 😊

 

#diaridaddyrizq