Life is good. Pulled the joke, “I don’t know about you, but I’m feeling …18” in the class the other day. Shown the picture where it says that my biological age is 18, as seen in previous post. Just turned 29 the other day. Spent the day with my lovedContinue Reading

… but I’m feeling 18. Hehehe. At least 2 orang ingat aku pergi buat medical check up sebab amik data di atas. Taklah. Ni pergi daftar kat gym baru so diorang buat benda alah ni. Haruslah happy sekejap sebab biological age jauh lebih mudah daripada umur student. Well… kalau diorangContinue Reading

Senyap ja around USM. Nak cari parking kereta pun senang. Banyak dah staf yang bercuti. Aku tak ambil cuti sebab kalau ambil cuti pun, nanti bila balik kampung, tidur saja sepanjang hari. Esok tengah hari, lepas ambil Mirza yang akan sampai kat airport waktu pagi, barulah balik kampung. So how’sContinue Reading

Jalan kat Queensbay tadi nampak yang ini:- Apa yang anda akan lakukan 1. Share gambar di atas. Kita perlu tunjukkan pada umum yang ada kedai-kedai yang tidak menjaga sensitiviti orang Islam di Malaysia. Kita boikot kedai ini dan ajak rakan-rakan lain boikot. 2. Tidak buat apa-apa.   Waktu belajar katContinue Reading

Salam Ramadhan semua. Dah sampai balik Malaysia nak dekat seminggu dah. Tapi masih lagi batuk dan selsema. Aku standard lah macam tu, kalau batuk/selsema, mesti tak lega cepat-cepat. Tapi yang tak bestnya, masih lagi jet lag. Boleh? Itu pun standard jugak, memang dulu kalau balik kampung 2-3 minggu pun, semingguContinue Reading

Menulis tika berada di bumi London. Should be enjoying this place but I’ve got fever. Alhamdulillah, dah berjalan sakan dah sebelum konferens. Sempat menapak di Croatia, Slovenia, Austria, Slovakia dan juga Sepanyol. Juga sempat hadir konvokesyen di Durham. Sihat walafiat sampai lah beberapa hari lepas bila sampai balik di Durham.Continue Reading