12 midnight. Baru balik dari jamuan hari raya School Maths. Pensyarah 2 orang ja datang, aku dengan Timbalan Dekan. Sebenarnya hari tu lagi diorang dah datang panggil. Begini bunyinya. ‘Sir free tak 31hb ni’ ‘Free ja rasanya, kenapa?’ ‘Nak jemput datang jamuan raya’ ‘Ha, okay.’ Sekumpulan pelajar itu masih lagiContinue Reading

[Gambar: Beraya rumah Pak Lang, ada tilam kat ruang tamu so kitorang pakat-pakat berguling sekejap. Pejam-pejam mata ja, takdelah tido bebetul] Selamat Hari Raya semua. Tadi lepas solat Jumaat, imam takbir. Memula dia buat nada biasa. Bukan nada yang lagu orang Melayu kita. Tapi, once makmum sambut takbir tu, terusContinue Reading

And for those who keep asking me to settle down, and for those who keep asking me to buy a house, and for those who keep wanting me to be bigger and better, this song is for you :P   Bak kata Kak Dijah waktu kitorang berchat, lagu ni berunsurkanContinue Reading

Sedikit rindu akan UK. Mungkin juga kerna sibuk tiap kali celik dari pejam buat aku rindu tanah itu. Rindu berbaring merengkot di dalam duvet sambil mata malas dibuka kerana kesejukan. Rindu akan samar-samar cahaya mentari yang memang jarang-jarang bertandang. Rindu pada kesunyian lewat petang yang turut memberi aku kekuatan. RinduContinue Reading

Baru bersembang-sembang dengan famili. Tak balik kampung minggu ni sebab ada program bawah school kat SMK Abdullah Munshi petang tadi. Call rumah, abah bagitau yang abang aku nak pergi Ukraine, ada business trip, sedang ayah aku sendiri pun nak pergi Terengganu esok. Semua pun pakat busy eh. Call kak akuContinue Reading