For lacking of uploading video on my channel, hopefully this 35 minutes video made up a bit. Although you won’t see any of me in there. Nama ja.. Ni lah projek yang aku buat hari tu. Disebabkan lepas tengok Snow White and The Huntsman beberapa hari sebelum buat skrip, akuContinue Reading

Khamis lepas, birthday aku. Tapi lambat gila nak update blog sebab instead of disambut dengan gilang-gemilang, aku terjebak dalam kemalangan. Adalah. Rasa sedikit malas hendak bercerita secara terperinci di sini. Kalau jumpa aku, boleh tanya lebih lanjut. Tapi aku takde sebarang kecederaan. Pihak yang terlibat tercedera. So, awal hari KhamisContinue Reading

12.30 malam. Baru balik dari view rumah untuk disewa dengan Mahadi. Singgah kejap kat Subaidah untuk supper. Ala… macam time-time USM dulu. Well, sekarang pun USM jugak. Perbualan aku dengan Mahadi waktu dinner tadi. Aku, ‘mai la tengok kuliah aku minggu depan.’ ‘Ha ah, aku nak mai tengok hang gunaContinue Reading

Malam itu. Tika bulan mengambang di luar, aku rasa tidak keruan. Tidak. Bukan kerna ada hantu terbang masuk dalam bilik. Bukan juga kerna disampuk. Tapi bila kepala otak mula mengira, ada mungkin hari esok yang gemilang? Atau harapan ini palsu belaka. Bila aku duduk di meja, menghadap muka komputer riba,Continue Reading

Semalam aku baru jumpa boss selepas balik dari UK. Ofis memang dah ada dah. And…. nama aku dah masuk senarai mengajar. Dah tahu pun hari tu. Tapi bila dah diprint atas table yang akan diberi pada pelajar-pelajar baru dan pelajar-pelajar tahun 2/3, so rasa best sikit lah. Aku akan mengajarContinue Reading

Untuk post pertama bagi segmen Computer Tips, aku nak bagi tips mudah yang mungkin menarik perhatian korang, terutamanya orang-orang yang follow blog-blog kat internet ni. Kalau perasaan seperti gambar di atas, korang boleh tengok, bila korang post komen, simbol bebukan yang akan keluar kat tepi nama dan komen korang. Sebenarnya,Continue Reading