Tahun Baru

Published by:

Tup tup dah tahun baru.

Seperti biasa, takde resolusi. Tak perlu. Sebab nanti kalau tak buat, tertekan.

2014 had been treating me well.

Well, taklah jugak sebenarnya.

Apply geran dan pembiayaan untuk projek komuniti dan juga pembiayaan untuk konferens  – kena reject. 3 kali jugak tuh.

But on the brighter side, I’ve got travel to US, dapat geran penyelidikan dan ada lah lagi rezeki-rezeki lain. Oh and yes, I’ve finally got my own house last year! My greatest achievement for the house is getting 2 sided fridge. Boleh buka ikut belah kanan dan belah kiri – pintu peti ais itu.

Tapi maintenance rumah sangat mahal. Habis duit gaji untuk beli barang-barang keperluan rumah. Tak dapat guna duit untuk tujuan melancong. (nangis)

 

So yeah, happy new year :)

Another trip

Published by:

Esok pergi Singapore for a workshop. YSEALI punya workshop, anjuran Department of State, U.S.

Hehe, rezeki lebih sikit untuk berjalan-jalan di bawah tajaan U.S.

Tapi tak pack lagi. Dah pukul 12 tengah malam ni.

Tak sedap badan. Couple of days dah.

Tapi hari ni memang tak larat. Dah masuk office dan prepare untuk kelas pagi tadi. Tapi lepas tu rasa sangat tak larat. Cancel kelas dan pergi jumpa Dr.

Doktor tanya nak M.C. tak.

Cakap tak sebab bukannya nak guna pun since esok nak pergi Singapore kan.

Serius bila tak sihat ni, mood jalan-jalan takdak. Rasa nak baring-baring atas katil sambil tengok cerita saja.

 

 

Amri – Under A Starry Night

Published by:

Amri – Under A Starry Night (You’re My Destiny)
[Original Song]
Music and Lyrics by Amri

Lyrics

I saw you one day
And feeling like
I never knew you before
You’ve been there and
Stealing off my sight
As we walked under a starry night

I’m reaching out to you so
Hold my hand
I take you on a ride
Through a journey that you’ve never been
Through the darkness and into the light

Keep on wondering
Keep it on a roll
You’re my demon
You’re my angel soul
I’m drowning in this lonely river
So save me
[Chorus]
Coz I’m feeling so right
When I am missing you
You came right into my mind
I know you feel it too

Coz I’m feeling so right
When you are next to me
With your smiles that touch my heart
Coz you are my destiny

Coz you are my destiny

You’re telling me your dreams as day goes by
We finally could try
saying up the wish and give a fight
Fly away under this starry night

Whenever we stumble and we fall
We come back from the crawl
Don’t you ever worry what it could’ve been
I’ll be there
Keep on wondering
Keep it on a roll
You’re my demon
You’re my angel’s soul
I’m drowning in this lonely river
So hold me

[Chorus]
Coz I’m feeling so right
When I am missing you
You came right into my mind
I know you feel it too

Coz I’m feeling so right
When you are next to me
With your smiles that touch my heart
Coz you, you’re my destiny

Coz you, you’re my destiny
Coz you, you’re my destiny

Coz you, you’re my destiny
Coz you are my destiny

 

 

I saw you one day
And feeling like
I never knew you before
You are there and
Stealing off my sight
As we walked under a starry night

Coz you, you’re my destiny
Coz you are my destiny

Going good

Published by:

Apalah… Dah 2 minggu post pun tak letak-letak lagi kat blog.

So tengok lah.

Play! Bagi naik counter kat Youtube.

Things are going good. Yea and no.

But you know what, Belum Ku Temu will be published in quarter 2015!

Yeay!

Tak perasan pun Jemari Seni dah letak kat website diorang sampailah one of my reader L for Lia bagitau.

Belum Ku Temu tu lama gila kot aku tulis. Ada kot dalam 4 tahun. So I’m really looking forward for it to be published. Lagipun dengan adanya buku tersebut, nanti bila orang tanya ‘dah kahwin ke belum?’, bolehlah terus angkat buku tersebut.

Ala-ala memberi jawapan sambil mempromosi buku. Nampak tak taktik baik di situ?

Awal bulan depan gi Singapore! Wohoo.

Alhamdulillah terpilih join satu workshop YSEALI sekali lagi anjuran US Embassy.

Tu je lah cerita-cerita yang best. Cerita-cerita yang drama tak yah tulis sini.

Which is actually not true. Agak kurang drama lately (which is good, Alhamdulillah). Maka terus takde mood nak tulis buku baru. Kekonon nak tulis lagi tapi… hm… tinggal angan-angan je lah.

 

Kehujanan

Published by:

Semalam gi rumah Mahadi sebab nak rakam video baru. Nak edit hari ni tapi tak leh pulak sebab lupa bawak balik charger kat rumah parents aku.

Mahir pun join gak. Ala2 jadi cameraman assistant. Tolong pegang payung kat Mahadi sebab hujan semalam.

Alhamdulillah, tak demam hari ni walaupun over bervideo klip dalam hujan.

 

2-3 malam lepas. Tido right after Isyak. Pastu dalam pukul 10 terjaga balik sebab lapar. Keluar makan lepas tu balik, tetiba terilham pulak nak tulis lagu. Tup tup, terus siap lagu malam tu. Tup tup terus takleh tido. Dah masuk Subuh, pukul 6.30 pagi baru aku tido.

Lepas tu pening! Dah la ada kelas, so rasa macam sangat jumpy time mengajar.
But oh well. Dah ada lagu baru. Nanti esok lusa aku post.