Thunder

Published by:

2.30 am.

Randomly search Boys Like Girls kat Youtube dan ternampak lagu di atas. Played it and I got such a throwback moment.

Tiba-tiba bulu roma menegak dan teringat time-time kat Durham. Exactly when I was in Ustinov College, teringat time study.

I’m easy like that.

Dengar lagu-lagu yang dulu dengar time-time tertentu, terus re-live that moment.

It’s been a tough week so far. Jadual penuh sampai student pulak yang kesian kat aku. Balik dari kerja tadi aku tido, bangun dalam 8 lebih dan pergi tengok bebudak debat setelah sekian lama tak pergi.

Was fun. I do enjoy debate though.

 

Well, I actually like a lot of different things.

 

Tadi gi lunch dengan Dani, Mida and one other girl.

Dani tanya, ‘apa azam baru umur 30.’

I said, ‘nothing’. Takde azam baru.

Honestly I’m so busy but I’m enjoying it. Plus dalam kebusyan ini, berat badan tak jatuh, so that’s always good.

I know sometimes changes can be good. But now let me just enjoy this moment coz I’m loving it.

 

 

And oh.

 

I’ll be in KL for Short+Sweet Malaysia.

Sapa kat KL meh la tengok. Hehe

 

30

Published by:

Turning 30 felt nice.

Of course if I think turning 30 by local culture, that’s a massive downfall on my side. The question of marriage subsided, but that’s before they know I’m turning 30. When they heard, then it come again like moth to fire.

Of course I was taught to live with humility. Otherwise the demon side of my brain would lash such unkind word when people keep asking and planning about my life. For instance, I could reply the question of ‘when are you gonna get married’ with ‘so, when are you gonna get PhD’.

But that sounds cocky. And of course, there’s friend of mine who have PhD, married with 2 beautiful daughters.

And having PhD doesn’t imply anything. Fortunately enough I have 1 PhD student under my supervision, and I admit that there are a lot of stuff that he research which I don’t really understand that well. Understand just a bit, I would say. And having PhD just making me realise that there are a lot of things that I do not know. That in no way I should be proud of having one. Two years pass by, and some students still calling me sir. In fact I’m going to my first class of this semester this Tuesday and I’m going to remind them to keep calling me ‘sir’. It’s a good reminder.

Well, I do use the ‘Dr’ title for my advantage sometimes. But that’s just to get bit better treatment on flight. Coz once I put ‘Dr’ in title to fly to Singapore using JetStar, they put me in the front seat because of that. No one needs to know I’m not a medical doctor, aite?

So turning 30 felt great.

I feel content. InsyaAllah I’ll move to my own place very soon. I’ve ticked Ireland as a new country I visited during my Europe trip. I’ve ticked Dublin, Cork and Den Haag as the new cities I’ve been. See.. those kind of things does make me feel happy.

And I’ve had an awesome birthday celebration.

I went to Alor Star and celebrated with the SEAYLP kids. One of the kid, Sasi also share the same birthday as I am.

Then, I had gathering with Kak Khalidah, Mahir and Rosmin in Sungai Petani. It’s good to catch up with close friends during my special day.

After that, I went out with mom and dad and had some supper in mamak. Oh, in the morning, mom cooked maggi goreng for me. It’s one of my favourite mom’s food.

And then I slept like 12 hours! It’s good to wake up late on Sunday :D

So yeah.

It’s good being 30 :D

Europe Trip 14

Published by:

 

 

 

Sempat berjalan-jalan ke Eropah ari tu. Baru sampai balik hari Ahad lepas. Dengan jetlag dua tiga hari. Biasa lah tu. Bak kata Mahir, kawan-kawan yang dah kahwin tunjuk gambar anak-anak, kita-kita yang single ni tunjuk gambar berjalan lah. So here we go :D

Bas kat Dublin. Bas yang boleh masuk dalam sungai. Bas yang ni kat London pun ada, tapi kat Dublin diorang pakai topi Viking. Tema Ireland lah katakan.

Jejaka penjual bunga. Oooh, boleh buat tajuk novel tuh! Takpun drama bersiri TV3. Ni kat Sandycove, beberapa batu dari Dublin.

Aku pusing kali ni dengan Rosmin. Europe Trip yang tak cukup korum. Mahadi tak dapat nak join. Ni dekat stesen keretapi Fota, dekat-dekat Cork. Cork ni dalam 3 jam gak dari Dublin.

 

Posing depan windmills. Zaanse Schaans ni perkampungan komersil yang dalam 15 minit train dari bandar Amsterdam.

Depan area Zoo dan Aquarium kat bandar Berlin.

 

Rosmin balik awal so kat UK, aku pusing road trip dengan Putri, dan kawan-kawan Putri  – Suki dan Aimee. Ni area Cotswolds, bandar lama kat selatan tengah England.

Gambar paling narsis/vain untuk trip kali ini. Berjalan kat Painswick, still area Cotswold :D

A small start

Published by:

Just a shout out to my students. And by the way, I’ve never done this before.

4 minggu lagi semester baru start.

Apa kata buka buku panduan dan tengok sinopsis kursus yang akan diambil.

Kalau dah nampak beberapa tajuk awal tu, google tajuk tersebut atau cari dalam Wikipedia. Atau kalau memang dah ada nota dari senior, lagi bagus.

 

Cuba target hendak belajar sendiri dalam 10 muka surat nota kuliah.

Atau 5 muka surat pun boleh.

Atau 2 muka surat pun tak apa.

 

Cuba baca-baca.

Cuba buat nota sendiri.

Cuba google contoh-contoh dalam internet.

 

Cuba study di masa-masa ini yang memang free dan tak ada tekanan untuk test dan exam sambil-sambil mengunyah ketupat (raya posa 6) atau kuih semprit atau kuih kacang Mazola (nak sebut kuih rainbow, time bulan posa dah abis dah sebab sekali ngidang ja dah lesap semua pakat2 mengunyah).

 

Cubalah (cuba study, bukan cuba makan kuih semprit).

 

Walaupun mungkin tak dapat pun result gempak dek kerana usaha ini, tak kah seronok kalau minggu pertama kuliah, time tengah masih lagi melayan mood cuti, dah faham dah sikit apa yang diajar oleh lecturer nanti.

 

Cubalah :D

Silence of Durham

Published by:

Terjumpa SD card lama. 2GB. Maka aku pun masukkan kat laptop. Saja nak tengok gambar apa ada dalam tu.

Gambar dari 2010. Gambar dengan Hafidz, Amalina dan Syafiqah.
Dan ada beberapa video.

Aku buka video ini.

Maaan, that brings back memory.

Pandangan dari luar tingkap rumah aku. Rumah yang aku dok lebih setahun sebelum menamatkan study di Durham. Rumah yang jadi tempat video Hey Soul Sister dan lagu raya yang masuk TV3 tuh (nak mention jugak kaan).

Sometimes it does feel a bit suckie.

That is the moment I’ll never get back. No matter what I do, I’ll never get it back.

 

 

Well, that’s life aite?

 

I barely miss my life in Brunel. Or now that I think about it, I start to miss it, but not as much as Durham. Probably Durham is still fresh in the memory. Perhaps because I’ve met a lot of great people in Durham.

 

It’s funny how the conversation went like with my brother the other day.

 

We were talking about Iskandar. And my bro asked ‘which one is him?’

‘Oh, you do not know him because he’s not in my video’.
That was the time I was crazy bout Youtubing. Where friends of mine often appear in my video.

But hey. Keep creating new memories aite?

 

Oh, you guys know Mahir? I credited her a lot in my video but I actually knew her because she followed me on Youtube. Tetiba sekarang dah pindah area sini dan dah jadi bestie Kak Khalidah.

 

You know…

People come and go. But good ones stick for a long-long time
(patut tulis ayat atas ni sambil background pantai ke, hutan ke, terus jadi inspirational words kaan?)

 

Somebody To You

Published by:

Seems like a lot of good things are happening?

Yeah and no.

Too much drama behind the scenes. One which I’m not exactly a part of but I have to be involved in some ways.

Takleh cerita.

But let’s go to some of good stuff.

Lusa raya, InsyaAllah. Which I’m looking forward to.

 

2 weeks time for Europe Trip. Also I’m looking forward to.

 

My friend dah compose a new song of mine. Yeay! Kalau ada masa boleh lah shoot video kat Europe nanti.

 

Lepas raya ni nak release video baru. Lagu cover.

 

Belum Ku Temu – the novel dah hantar kat publisher. Ada part kena betulkan so we’ll see on that.

 

Oh, Short+Sweet Festival. I’m on it! Check out here.

That’s pretty cool right?

Anyway, lagu yang aku tengah layan di ketika ini…